Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

Krémsajtgolyók és ropogós sajtos kekszek


Látogatóid érkeznek, vagy egyszerűen valami sósra vágysz? Ez az egyszerűen elkészíthető recept @stvoryzkuchyne konyhájából mindenkit el fog bűvölni.

A recept egyszerű és kitűnő, és senki sem fog nekik ellenállni.

Krémsajt, paprika, cheddar sajt, sült bacon, kesudió és metélőhagyma fog az elkészítéséhez kelleni.

Ízlés szerint adhatunk a krémsajthoz juhtúrót és aszalt áfonyát is.


A ropogós kekszekhez kelleni fog:


A krémsajtgolyókhoz szükség lesz:

  • 250 g sajtkrém
  • 70 g reszelt cheddar sajt
  • 100 g ropogósra sült és felaprított bacon
  • só ízlés szerint
  • fél tk paprika
  • kesudió
  • friss aprított metélőhagyma


Elkészítési javaslat:


A kekszekhez: a lisztet sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat majd a tésztát összedolgozzuk és szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk fél órán keresztül.

A tésztát két részre osztjuk és a cipókat 2 sütőpapír réteg között kisiritjük. Ezeket a vékony lapokat megkenjük olajjal és ízlés szerint ízesítjük fűszerekkel.

A liofilizált sajtkockákat egy botmixer segítségével porrá törjük, majd ezzel is megszórjuk a lapokat.

A tésztalapokat kis négyzet alakúra vágjuk, majd a 190°C-ra előmelegített sütőben 9 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.

A bacont kisütjük sütőben (180 °C-on 30 percig) vagy serpenyőben, majd apróra daraboljuk.

A krémsajtgolyókhoz a krémsajtot, a reszelt sajtot, a pirospaprikát és bacon darabokat összekeverjük, majd hűtőszekrényben pihentetjük.

A kesudiót és a metélőhagymát feldaraboljuk és sütőpapírra helyezzük. 

A krémsajtból golyókat formázunk és beleforgatjuk a kesudió és metélőhagymába.

A krémsajtgolyókat a ropogós sajtos kekszekkel együtt tálaljuk fel.


Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre Krémsajtgolyók és ropogós sajtos kekszek


Komment

0 Kosár Fel