Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

KIKOSARAZTUK A PÁLMAOLAJAT

KIKOSARAZTUK A PÁLMAOLAJAT


Kb. két éve kezdtünk el foglalkozni a pálmaolaj kérdésével és annak nem csak bolygónkra, hanem egészségünkre gyakorolt negatív hatásaival is. A problémakör alapos áttanulmányozása után döntöttünk a pálmaolajat tartalmazó finomságaink kivonásáról. Milyen indokaink voltak erre?

A pálmaolaj előállítása többszörösen hatásosabb a repce- vagy a naproforgóolajnál, de annyira tömegessé vált, hogy elkezdte bolygónkat veszélyeztetni. A pálmaültetvények az esőerdők kárára egyre csak nőnek, amelynek negatív hatása van az egész ökoszisztémára. További veszélyt rejteget magában az alapanyag fogyasztása is, a pálmaolajban ugyanis nagy mértékben fordulnak elő telített zsírsavak (a repceolaj értékének többszöröse), amely súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

Kínálatunkból való kivonásával szeretnénk kifejezni ellenállásunkat ezen, Bolygónk felé mutatott felelősségtelen viselkedés felé. Többféle megoldás is kínálkozott a problémára, az egyik a tanúsítással rendelkező termelésből származó pálmaolaj lett volna, amely nem terheli meg a környezetet, de az RSPO-ba (Roundtable on Sustainable Oil) vetett hit helyett a végén inkább a pálmaolaj nélküli Mixit mellett tettük le a voksunkat. Ráadásul nálunk az alapanyagok csúcsminősége mindig is az első helyen volt, a pálmaolajat tartalmazó termékek azonban ezt nem teljesítették. Így elkezdtük a beszerzőkkel a pálmaolajat tartalmazó termékekről tárgyalni és hosszas tárgyalások után sikerült elérni, hogy  számunkra az egyedülálló receptünk alapján gyártsanak.

A döntés következménye az lett, hogy bizonyos alapanyagok drágultak, de azt ígértük, hogy ezt Ti nem érzitek meg. Úgy döntöttünk, hogy nem leszünk drágábbak, hanem beszállítóinknak nagyobb mennyiségű rendelést adtunk le, így idővel az alapanyagok árát olcsóbbá tették.

Azonban semmi nem fehér és fekete. Pálmaolajat az élelmiszeripari termékek mintegy fele tartalmaz, ezen kívül jelentős részben bioüzemanyagként vagy a kozmetikai iparban is felhasználják. A pálmaolaj tömeges kiváltása más keményített zsiradékokkal idővel az emberek egészségére és a környezetre is fenyegetést jelenthet.

Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre KIKOSARAZTUK A PÁLMAOLAJAT


Komment

0 Kosár Fel