
Pörkölt gabona
Sült zabpehelykeverék ropogós rizspelyhekkel
Felforrósítottuk a sütőt, feltettük a péksapkát a fejünkre és azt mondtuk: „Most valami különbet alkotunk a sült müzlinél, amivel így is tele vannak a boltok!” Hogy mi lett az eredmény? A PÖRKÖLT GABONA! Nem is kellett hozzá más, mint zabpehely, egy kis méz, egy csipet alacsony glikémiás indexű kókuszcukor és mindezt aranybarnára sütöttük. A receptet újonnan bolondítottuk meg egy kis ropogós rizzsel.
Összetevők: Pörkölt gabona (zabpehely 72 %, ropogós rizspehely 16 %, méz 4,5 %, kókuszcukor 4,5 %, napraforgóolaj 2,7 %, antioxidánsok (aszkorbil-palmitát, tokoferol kivonat, rozmaring kivonat és napraforgó lecitin))
Több infóTápértékadatok 100 g: | |||
---|---|---|---|
Energiatartalom | 1412.0 kJ / 337 kcal | Zsírok | 7.1 g |
ebből telített zsírsavak | 0.9 g | Szénhidrát | 57 g |
ebből cukrok | 7.2 g | Rost | 4.7 g |
Fehérje | 8.8 g | Só | 0 g |