Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

MOGYORÓ

A mókusokhoz hasonlóan, a Mixitnél mi is oda meg vissza vagyunk a mogyoróért :) Kitűnik remek ízével és mindenekelőtt magas fehérje-, zsír- és vitamintartalmával (E, K, B,), valamint magas ásványianyag-tartalmával is, olyanokkal, mint kálium, kalcium, foszfor, vas, réz, cink, nátrium, magnézium és szelén. A mogyoró jelentős mennyiségű antioxidánst is tartalmaz, ami igazán hasznos lehet a szív egészségére is. Többek között remek rostforrás, amely jótékony hatással van az emésztésre.

Pörkölt mogyorónk azonban nem hétköznapi. Egy különleges olasz fajtáról van szó, mégpedig a Mortarelláról, amely kitűnik társai közül erős aromás ízével. Közepes méretű, ovális és elefántcsontszín jellemzi ezt a mogyorót.

Tudta, hogy az olaszok a világ második legnagyobb mogyorótermelői és Európában az elsők? Mindez röpke ezer évvel ezelőtt kezdődött Avellinóban, ahol az olasz mezőgazdaság kiváló ismereteinek köszönhetően elindult ez az ősi hagyomány. Természetesen nagy hatással bír a rendkívül termékeny termőterület is. A Vezúv közelében fekvő talaj vulkanikus eredetű, a lehető legjobb feltételekkel bír a termesztés szempontjából, illetve ásványi anyagokban és nyomelemekben is rendkívül gazdag.

A talaj ezen sajátossága is támogatja a termések növekedését és egyedi ízét.

Mindennek köszönhetően, a Mortarella mogyoró minőségileg magasabb érzékszervi tulajdonságokkal és páratlanul mogyorós ízzel rendelkezik.

A mogyoró egyszerűen beiktatható étrendjébe egészséges nassolnivalóként, vagy kedvenc müzlikeveréke, kása, Mixitkák és Mixitellák részeként is. :)


Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre MOGYORÓ


Komment

0 Kosár Fel