Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

MIXIT TÁMOGATJA A SPORTOLÓKAT: VERSENYVITORLÁZÁS

Sziasztok, Markéta és Vanda vagyunk és versenyszintűen vitorlázunk

Hogy kezdődött ez az egész? Mindketten a Laser hajón (ILCA) vitorláztunk, ott barátkoztunk össze, és mivel mindkettőnknek tetszett a 29er(hajó), úgy határoztunk, hogy nagyon szívesen kipróbálnánk. Tervünket a következő szezonban, tavasszal megvalósítottuk. Nem volt könnyű út, és az első edzések után, sok zúzódás árán ismertük meg ezt az új hajót. Szüleinknek és edzőinknek köszönhetően gyorsan fejlődni kezdtünk, és hamar a versenypályán találtuk magunkat.

Vanda 16 éves vagyok, gimnazista és már kiskorom óta zongorázom. Mielőtt még elkezdtem volna a vitorlázást, főként atlétikáztam. De hogyan kötöttem ki a vitorlánál? Kiskoromtól kezdve minden évben elmentem szüleimmel az orlickai víztározóhoz, ahol a Yacht Club Solenice megszervezte a kamenyi jachttábort. Nagyon sok gyönyörű fa vitorlás volt, és mind kipróbálhattuk őket. Itt megtanultam a teljes alapokat. Kimondottan versenyezni csupán  12 éves koromban kezdtem. Optimistán indultam a hajón, a következő évben átálltam a Laser hajóra, ahol megismerkedtem Markétával. Aztán átálltunk 29erre, és még mindig szeljük a vizeket. Tényleg csúcsszuper!

Markét 16 éves vagyok, gimnazista és már hat éves korom óta zongorázom. Mindig közel álltam a vitorlázáshoz. 6 évesen kezdtem el hajozni optimisten a Moldván, és nagyon féltem, így a bátyámnak velem kellett tartania az első néhány edzésen és nyugtatni engem. Neki köszönhetően legyőztem a félelmemet, élvezni kezdtem és mostanáig vitorlázni megyek, aminek örülök. Az optimist után körülbelül 2 évig jártam Laserre, ahol megismerkedtem Vandával. Immár második éve ülünk együtt a 29er-vel, és nagyon jó.

Folytatás… Ebben a szezonban sokkal jobban teljesítettünk, mint az előzőben, az első helyekre kerültünk, de néha a verseny utolsó napján nem sikerült, és kudarcot vallottunk. A koronavírus miatt az edzés kissé bonyolult vált, így leginkább a cseh vizeket szeltük. Ennek ellenére néha szerencsénk és lehetőségünk volt együtt vitorlázni az olasz legénységgel, és több tapasztalatot szerezni tőlük. Célunk, hogy folyamatosan fejlődjünk, megnyerjük a Csehország bajnokságát és elérjük a külföldi legénység szintjét.

Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre MIXIT TÁMOGATJA A SPORTOLÓKAT: VERSENYVITORLÁZÁS


Komment

0 Kosár Fel