Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

MIXIT TÁMOGATJA A SPORTOLÓKAT: ERŐEMELŐ MATĚJ VOJTĚCH

Az erőember, Matěj Vojtěch sportpályafutásának része a Mixit

Sziasztok, Matěj Vojtěch vagyok és Dvora Králové nad Labemtől nem messze lakom, ahol a POWERLIFTING DK egyesület tagja vagyok, amely az erőemelés szakterületeire összpontosít. Konkrétan úgy kb. három hónappal ezelőtt kezdtem el az erőemeléssel foglalkozni, amikor is először felvettem a kapcsolatot a klubbal. A fiúk már akkor tárt karokkal fogadtak. Rögtön bele is merültek a magyarázásba, azonban tekintve előző próbálkozásaimat ezzel az ággal, már ismertem az alapokat. Amikor már az edzőimmel edzettem, elég sokat fejlődtem és erősödtem, és azt mondtuk magunknak, hogy megpróbálunk eljutni klasszikus fekvenyomásban az MČR nyílt bajnokságra. Elkezdtük tehát az előkészítő fázist, felfrissítettük ismereteinket a parancsok terén, amelyeket ismerni kell.

Augusztus elsején a Soběslav melletti Dírná városába mentünk, ahol az első versenyem zajlott. Mivel ez a verseny nemcsak korosztályokra, hanem súlykategóriákra is fel van osztva, el tudtam dönteni, hogy megtartom-e a testsúlyomat és magasabb súlykategóriába megyek, vagy lefogyok néhány kilót, és alacsonyabb kategóriában versenyzek. Mivel már régóta latolgattam a diétát, nem haboztam és belekezdtem. Ondra edzőm egy redukciós tervet állított össze számomra, ahol megpróbáltam szigorúan betartani az utasításait. Minden nagyszerűen sikerült, és minden nagyobb probléma nélkül sikerült lefogynom a szükséges súlyra. Így a versenyen, minden probléma nélkül az alacsonyabb súlykategóriába estem. A versenyzők mindegyike meghatározta kezdeti súlyát, ahol én 100 kg-ot állítottam be, a második kísérletben 105 kg-ot, a harmadikban pedig 110 kg-ot, ami elegendő volt a cseh bajnoki cím eléréséhez a klasszikus fekvenyomásba. Próbálkozásaim végeztével azonnal megpróbáltam visszaadni a testemnek, azt amit a szigorú diétám miatt hetek óta nem ehettem, és azonnal a Mixit márka termékeihez nyúltam, mint például a CsupaMogyihoz, Ropogós gyümölcsökhöz és sok proteines Mixitkához.

A második versenyemre szeptember elején került sor Staňkov városában, ahol klasszikus erőemelés sportágban versenyeztem. Ez az ág három gyakorlat kombinációjából áll: guggolás, fekvenyomás és felhúzás. Mivel ez volt az első versenyem a klasszikus erőemelésben, nem tudtam pontosan mire számítsak, félve és ugyanakkor izgatottan vártam. Körülöttem voltak az edzőim és a barátaim az egyesületből, akik rendkívül nagy segítséget nyújtottak és motiváltak minden lépésnél. A versenyek távolsága miatt, az azt megelőző nap mentünk, ott aludtunk abban a városban, ahol a verseny zajlott. Meglátogattuk a híres helyi burgerezőt, ahol minden ételnek ellenálltam és csak vizet ittam, hogy a súlycsoportba bekerüljek. Reggel sikeresen lemértek és 66 kg-os súlykategóriában indulhattam a versenyen. A guggolással kezdtük, ahol 155 kg-t emeltem, mint maximális súlyt. A második gyakorlat a fekvenyomás volt, ahol az utolsó versenyek óta 2,5 kg-os fejlődést értem el, és így 112,5 kg-ot emeltem. És mivel mindegyik súly összegének 455 kg-ot kellett megadnia, legalább 187,5 kg-ot kellett felhúzásban elérnem, ami a második próbálkozásra sikerült is, így biztosítva a továbbjutást más versenyekre és a cseh bajnok címet klasszikus erőemelésben.

Ezen sikerek mögött főként a POWERLIFTING DK-beli csapatom áll és az Úpická konditeremből a fiúk, akikkel szintén sok időt töltöttem és akik segítettek a versenyekre való felkészülésben.  DE E MÖGÖTT LEGFŐKÉPPEN AZ ANYUKÁM ÁLL, AKI FŐZÖTT RÁM ÉS ELVISELTE A HANGULATAIMAT.

Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre MIXIT TÁMOGATJA A SPORTOLÓKAT: ERŐEMELŐ MATĚJ VOJTĚCH


Komment

0 Kosár Fel