Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

MAAPPI TÖRTÉNETE - ÚJ MIXIT DOBOZ ÉS MIX MATĚJ HOŠEK-TÓL

Matěj Hošek vagyok és 2004-ben születtem autista spektrum zavarban. A tömegközlekedés szerelmese vagyok, szenvedélyesen közlekedési térképeket festek, építészet, tervezés és művészet érdekel. Bízok benne, hogy egy nap Prága, Budapest vagy más városok környékén az emberek az én villamos vagy metró modelljeimmel fognak utazni, állnak az állomás épületében, amely már most is a laptopomban rejtőzik, vagy festménykiállításokra járnak, mert a festészet iránti szenvedélyem elmozdult például a térképektől a portrékhoz. Meg akarom mutatni az embereknek a világról alkotott eltérő véleményem, és remélem, hogy gazdagíthatja őket az én világom. Ez a Maappi.com program küldetése. 


ELSŐ LÉPÉSEIM...

Kisgyermekként a nap nagy részében sírtam, alig aludtam és gyakran beteg voltam. Az első hír, hogy más vagyok, másfél év múlva érkezett. Eleinte nem volt világos, hol van a probléma, de nyilvánvalóan nem minden ment úgy, ahogy kellene. A szakértők kedvezőtlen kilátásai ellenére a szülők úgy döntöttek, hogy nem adnak fel semmit, napi erőfeszítéseik megtérültek. Nem pazaroltak időt a diagnózis keresésére, vigyáztak rám, tanítottak beszélni, együtt élni a környezettel, beilleszkedni egy szokásos óvodába és általános iskolába asszisztenssel. És megtérült a befektetés. Ma már tisztában vagyok azzal, hogy mit akarok egyszer elérni az életemben, és a szüleim tisztában vannak a diagnózissal, ami azonban semmit sem változtatott a hozzám való megközelítésükben. Mindig egymás mellett járunk, és módot keresnek, hogyan segítsenek nekem és másoknak is boldog életet élni.


HOGYAN BEFOLYÁSOLTA AZ AUTIZMUS SPEKTRUM ZAVAR A CSALÁDOT?

Az egy pillanat alatt a szüleim élete teljesen felfordult. Semmi sem volt ugyanolyan, mint korábban. Édesanyám feladta karriertörekvéseit, rituálékat készített, amelyek sokkal könnyebbé tették az életem, és elkezdődött egy végtelen körforgás a feladatok elvégzésével, hogy legalább egy érthető szót mondjak, és a dührohamaim minimálisra csökkentsék. Annak ellenére, hogy az orvosok speciális óvodákban és iskolákban való oktatást preferálták, édesanyám egyáltalán nem akart hallani erről. Úgy gondolta, elegendő intelligenciám van ahhoz, hogy integrálódjak az általános iskolába az óvodában talált asszisztenssel, aki teljes mértékben megváltoztatta a szüleim és én életem jobbra, és kissé tovább fokozta a fejlődésem.


MILYEN AZ AKTUÁLIS HELYZET?

A családunkba egy új tag érkezett, Sofia hugicám, aki a legközelebbi és egyetlen barátom. Szenvedélyes sportoló és nagy rajongóm. Ezen kívül azt tapasztaltuk ki, hogy az állati barátok fontosak az életemben, tehát két nyúlunk van, akikre bízom minden titkomat. A szüleim továbbra is egy dologra törekszenek, hogy nagyon sok szeretetet adjanak és megvédjenek azon emberektől, akiknek még mindig vannak előítéletei az autizmus ellen. Sokat akarnak változtatni a társadalomban, és bizonyítaniuk kell, hogy az autizmus nem arról szól, hogy szerencséje volt az embernek vagy nem, de vele is teljes életet élhetsz.


SZERETEM A MIXIT-ET...

A mai világban semmi sem hátrány. Ez az autista fiú minden nap ezt bizonyítja. Azok számára, akik félnek utazni, elkészítette a világtérképet, amely ösztönözni fog téged. Azok számára, akik étkezési allergiától szenvednek, bekevert egy glutén és laktóz nélküli keveréket, ami valóban nagyon ízletes. Éld az életed maximumra, életkedvvel és lelkesedéssel tele.

Itt az a MIX, amit elkészített neked!
Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre MAAPPI TÖRTÉNETE - ÚJ MIXIT DOBOZ ÉS MIX MATĚJ HOŠEK-TÓL


Komment

0 Kosár Fel