Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

LIOFILIZÁLT GYÜMÖLCSÖK A KIS GURMÁNOKNAK

A gondoskodó szülők biztosan egyetértenek azzal az állítással, hogy a friss gyümölcsök fontos szerepet játszanak a gyerekek étrendjében. De mit lehet tenni, ha a a gyerekek nem rajongnak a friss gyümölcsért?

Az Országos Oktatási Intézet által összeállított gyermektáplálkozási piramis azt mutatja, hogy a gyümölcsöknek és zöldségeknek a gyermekek étrendjének szerves részét kell képezniük. Sok táplálkozási terapeuta még abban is egyetért, hogy a gyermekek számára előnyös, ha a zöldségeket és gyümölcsöket egész nap növelik. Változatos és kiegyensúlyozott étrendből kell azonban állnunk a piramis minden emeletén.

Mi van akkor, ha a gyerekek nem mindig hajlandóak a friss gyümölcsért nyúlni? A friss alma a kis gurmánnak már uncsi? Itt az idő ugyanolyan egészséges alternatívákat keresni. 
A táplálkozási szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy az a trükk, amely megkönnyíti a szülők életét, az lehet éppen a gyümölcs különböző formáinak felhasználása - a friss formán kívül persze - koktélok, gyümölcslevek és - amire a cikkben összpontosítunk - liofilizált gyümölcsök formájában. Mi a Mixitben ezt Ropogós gyümölcsöknek nevezzük


Mi az a liofilizált gyümölcs?

Liofilizálás technikája a fagyasztva szárítás - ez a technológia széles körben használt és lehetővé teszi a tápértékek, vitaminok, különösen az íz és a természetes szín megőrzését. Ěs hogy, miért ilyen könnyű a liofilizált gyümölcs? Mivel a friss gyümölcs súlyának nagy részét víz alkotja (akár 90%).
Bár semmi nem versenyezhet a friss gyümölccsel közvetlenül a gyümölcsösből egy helyi kertésztől a szezonban - a fagyasztva szárításnak köszönhetően képesek vagyunk megőrizni a benne lévő vitaminbombát még a téli hónapokban is vagy amikor nem engedhetjük meg magunknak a friss gyümölcsök szállítását gyakorlati okokból. Liofilizált gyümölcsök gyümölcs vagy gyümölcspor formájában tartalmazza a vitaminok minden erejét, autentikus ízét és színét.Mi az amiért igazán megéri? 

Nem hagyományos tulajdonságainak köszönhetően az erős ízzel ötvözött ropogósság közvetlenül a gyermekek számára teremtetett, és jó, ha mindig van kéznél egy pár. A ropogós gyümölcsöket nem nehéz elkészíteni - függetlenül attól, hogy joghurttal, italokkal, müzlivel, zabkásával vagy desszertekkel kombinálják, könnyen tárolható, élettartamuk hosszú, anélkül, hogy bármilyen mesterséges tartósítószert vagy más mesterséges anyagot kellene hozzáadni.
Az érdekes forma és a rendkívül intenzív gyümölcsíze erős versenyben áll a hagyományos édességekkel. Próbálja meg legyőzni velünk a cukorkákat és az egészségtelen chipseket! A különbség a liofilizált gyümölcs és a mesterséges édesség között az, hogy a ropogós gyümölcs intenzív édes íze természetes összetevőkből áll - úgy ahogy azt a természet eredetileg szánta. Talán azt gondolhatja, hogy a liofilizált gyümölcs több cukrot tartalmaz, mint a friss - de ennek oka a fagyasztva szárítás utáni kisebb térfogat.

TIPP: A ropogós gyümölcs is lehet az első kísérletek egyike a szilárd étrenddel a totyogók számára - finom szerkezetének és a "szájban olvadó" benyomásnak köszönhetően, mintha kifejezetten a Baby Led Weaning módszer szerint étkező gyermekek számára készítették volna őket ( ún. BLW módszer). 

Ropogós gyümölcsök a Mixitnél

Ha aggodalmai támadnának, hogy gyermeke nem eszik elegendő friss gyümölcsöt vagy nincs szezonja, a fagyasztva szárított gyümölcsök a remek megoldás. A ropogós gyümölcs szórakoztató kiegészítője az étrendnek a kicsik számára, egészséges és csábító nassolnivaló a felnőttek számára is.

Nézzen itt körbeahol a Mixit finom liofilizált gyümölcseinek egész sora vár. A liofilizált gyümölcsöket saját ízlésének vagy tetszésének, valamint gyermeke ízlésének megfelelően is összeállíthatja.


Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre LIOFILIZÁLT GYÜMÖLCSÖK A KIS GURMÁNOKNAK


Komment

0 Kosár Fel