Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

Karemelles tarte

Karamelles tarte kesudióval, csokival és karamellbe mártott mandulával. Nyamm! :)

A tésztához:

  • 200 g búzaliszt,
  • 50 g cukor,
  • 125 g hideg vaj,
  • 1-2 evőkanál tej,
  • csipet só

A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel, de jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Az összegyúrt tésztát formáljuk golyóvá, csomagoljuk fóliába és egy órára tegyük hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tésztát kinyújtjuk, egy kb. 25 centis formába igazítjuk, befedjük sütőpapírral és lesúlyozzuk (pl. száraz babbal vagy lencsével). Süssük így 10 percen keresztül, majd távolítsuk el a nehezéket és a papírt és süssük újabb 10 percig. 

Karamell réteg:

  • 200 g kesudió (használhatsz más dió- vagy mogyorófélét is),
  • 150 g cukor,
  • 70 g vaj
  • 100 ml habtejszín

Egy serpenyőn megpirítjuk a diót. A karamellhez a cukrot egy magas falú lábasba tesszük és közepes lángon megkaramellizáljuk. Mikor a cukor elolvadt és élénk borostyánszínűvé vált, hozzáadjuk a vajat és alaposan elkeverjük. Ezután óvatosan öntsük hozzá a tejszínt és főzzük, míg el nem érjük a kívánt állagot. Ha ez megvan, keverjük a diót a kész karamellhez.

Csokis réteg:

  • 100 g étcsokoládé, 
  • 50 g tejcsokoládé,
  • 30 g habtejszín

Fehér csokis bevonat:

  • 40 g fehér csokoládé,
  • 2 ek. habtejszín

A csokoládét és a tejszínt vízgőz felett felolvasztjuk. Az étcsokis réteg sűrűbb kell legyen, mint a fehér csokis.

Díszítés:

Mikor a tésztánk kihűlt, belesimítjuk a kihűlt diós karamell réteget és egy órára hűtőbe tesszük. Utána jöhet a csokis réteg, arra pedig a fehér csokis bevonat. Végül pedig a díszítés.


Jó étvágyat! :)

Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre Karemelles tarte


Komment

0 Kosár Fel