Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

Cseh karácsonyi kalács recept


Újabb remek recept a Mixit  @_honzavorel nagykövetünk műhelyéből. Hiszen a karácsonyi terítékről a süti sem hiányozhat. Próbáld ki és fokozd az ízeket Mixit Dzsemmel vagy Mixitellával.



Szükségetek lesz:


  • 550 g finom lisztre

  • maréknyi szeletelt mandulára

  • 100 g porcukorra

  • fél citrom reszelt héjára

  • 35 g élesztőre

  • 220 ml teljes tejre

  • egy zacskó vaniliás cukorra

  • 125 g vajra

  • 2 tojássárgára

  • 1 tojásfehérjére a kalács megkenéséhez.

  • porcukorra a tetejére szitálni

  • MIXITELLA



A tejet felmelegítjük, hogy langyos legyen majd belemorzsoljuk az élesztőt és kevés cukrot is adunk hozzá. Hagyjuk melegben állni 10 percet.

A többi hozzávalót összekeverjük, majd ehhez adjuk az élesztős tejet is.

Kb. 10 percig dagasztjuk, majd, ha robotgéppel dolgoztunk, abból a tésztát eltávolítjuk.

Hagyjuk kelni másfél órát., majd ha megkelt 8 részre osztjuk, amelyeket majd 8 egyforma hengerré nyújtjuk.

‘A feltekerés módja videó formátumban fenn van a neten, én személy szerint többször rá kellett nézzek, a végén a barátnőm így is elrontotta.’


Ha ez a lépés is megvolt, a végén bekenjük tojásfehérjével és ismételten másfél órát kelesztjük. 

Ezután 190°C -ra előmelegített sütőbe tesszük 5’-ig, majd a sütő hőmérsékletét lehúzzuk 145 °C-ra és tovább sütjük 37 percet.


Ha megsült megszórhatjuk a tetejét porcukorral és ízesíthetjük lekvárral vagy vajjal.



Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre Cseh karácsonyi kalács recept


Komment

0 Kosár Fel