Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

FIÚK, HASZNÁLTOK CUKROT? SZÍNEZÉKET? BIOMÜZLIT IS TUDTOK?

FIÚK, HASZNÁLTOK CUKROT? SZÍNEZÉKET? BIOMÜZLIT IS TUDTOK?


„Fiúk, adtok cukrot a müzlikhez? Nem túl édes mint a boltban kaphatóak? Milyen tartósítószert használtok és mennyi az eltarthatósági idő?“ – kérdezgettetek minket nap mint nap. Szóval hogy is van ez?

„Nem vagyunk sem ortodox módon light, sem fit, és nem vagyunk kimondottan cukorellenesek sem. Friss, ízletes, minőségi és egészséges termékeket kínálunk. Nem tartjunk magunkat extrém módon bionak sem. Egyszerűen csak unjuk a szuper- és hipermarketláncok választékát.“

Az első, amit el szeretnénk mondani, hogy nagyon szeretjük azt a müzlit, amit szórni lehet. Ellenben a zsírban sült, édesítettel. Mert pont, hogy az úgymond „szórható“ müzlinél érzed a gabonafélék természetes ropogását. A sült verziót sem ítéljük el, de jobb az otthon, mézzel készült. Ha pedig még édesítenél rajta, kínálatunkban találsz nádcukrot. Máshogy van ez az extrudált gabonatermékeinknél, amelyek az íz kiegyensúlyozásáért répacukrot tartalmaznak… no meg azért, hogy a torkos gyerekek és felnőttek számára vonzóbbá tegyük :) Pelyheink és további gabonaféléink nagy részben Csehországból származnak.

                                                                              Természetes és közben annyira finom!


Reggeli kásáink kifejlesztésével sok időt töltöttünk. A különféle pelyhekből álló „Vicces kása“ aprószemű zabot tartalmaz és zsíros tejet, így önmagában is ízletes. A köles- és rizskásák instans alapjait sokáig finomítottuk, így most már szinte bárki ízlését elnyeri. Ezen időszak alatt azonban gyakran kaptunk visszajelzést cukorbetegektől vagy laktózallergiásoktól, hogy ők is szívesen torkoskodnának. Ezért döntöttünk az összetevők tökéletesítésén, így a rizskása csak rizst, a köleskása csak kölest tartalmaz. Így mindenki megtalálhatja, ami neki bejön és szívesen mixel és nem számít, hogy glutén- vagy laktózérzékeny, esetleg cukorbeteg. Vízzel és tejjel leöntve is mennyeiek, valakinek önmagában ízlik, mások meg mixben utaznak. Ne félj hát hozzáadni azt, amit szeretsz! :)

                                                                                          A Vicces kása nem csak egy szóösszetétel


„Nálunk mindenki megtalálja, ami neki ízlik..!“

Van, aki a mézes-földimogyorós kukoricapehely ízét értékeli nagyra, míg mások a natúr, hozzáadott cukrot nem tartalmazó kukoricapelyheink ízéért, formájáért és alakjáért vannak oda.

A csokoládé készítéséhez azonban hagyományos módon cukrot használunk. Például az 50% körüli kakaótartalmú belga csokoládéreszelékeinknél vagy csokival nyakon öntött gyümölcseinknél és mogyoróféléinknél. Puritánok figyelmébe ajánljuk a zúzott, 100%-os kakaóbabot.

Amit viszont nagy ívvel kerülünk, azok a kandírozott gyümölcsök, amelyeknél a kristálycukorrétegtől nem lehet felismerni, hogy melyik gyümölcsről van szó… Az általunk kínált alma, ananász, papája, sárgadinnye, mangó vagy gyömbér még hírből sem ismeri a kandírozást, sem a kén-dioxidos kezelést (ezért lehet pl. a barackunknak inkább barnás színe) és erre nagyon büszkék vagyunk. Továbbá hozzáadaott cukrot és kén-dioxid fürdőt nélkülöz a kínálatunkban megtalálható mazsola, füge, datolya, faeper, lampionvirág, szilva és a gyanúsan csodásan egészségesnek mondott godzsi bogyó is. Egy szó mint száz, a napon való aszalással nem igazán lehet versenybe szállni!

… vagy mégis? Itt vannak a liofilizált gyümölcsök: az eper, a málna, a szeder, a ribizli, az őszibarack, a kiwi, a cseresznye, az egres vagy a narancs. A fő különbség az ízben rejlik, a fagyasztva szárított gyümölcs ugyanis ropog, miközben ugyanúgy néz ki és ugyanúgy illatozik mintha friss lenne. Így hát a tartósítószer nélküli, a mesterséges színezékeket, édesítőszereket és glutamátot mellőző gyártásért megkaptuk a CEFF tanúsítványt.

                                                                                                          Friss ropogós?

Az aszalt gyümölcsök hagyományos formáját hordozza a vörös áfonya, az áfonya és a meggy. Ezek liofilizált verziójától annyira nem voltunk oda, jobban ízlenek és a konzisztenciájuknak, no meg az eltarthatóságuknak is jót tesz egy kis napraforgó olaj meg egy kis cukor. A banán rajongói számára jó hírünk van: választhatnak a ropogós, liofilizált és a mézzel és cukorral karamellizált változat között. Ami pedig a mogyoróféléket illeti, azok olyanok, amelyeknek a természet megalkotta őket. :)

A Mixit kénytelen lett kéntelen"

És mi a helyzet a tartósítószerekkel? Jól vannak, köszönik szépen. Jó messze a Mixittől. A vitatottakkal szóba se állunk, egy darabig meg volt hívva a buliba a mazsolából és sárgabarackból ismeretes E220, azaz leánykori nevén kén-dioxid, de már őt is hanyagoljuk. Az aranyszínű mazsolát ezért is vettük ki a kínálatból, a sárgabarack pedig e miatt sötét színű (nem mindenki tudja, hogy a kénes kezelésnek „köszönhetően“ lesznek világos színűek a gyümölcsök, míg a hagyományos, levegőn szárítás esetén bebarnulnak. Az allergiások számára tehát jó hírünk van: nem kell mitől tartaniuk.

Még a legjobb minőségű csokoládék gyártásakor is használják a barátságos emulgeálószert, a szója-lecitint, amely tökéletesíti a csoki állagát. Mellesleg, a Mixit és a csokik valószínűleg kisebb forradalmat fognak jelenteni az ínyenceknek :)

Az utolsó, amit megemlítenénk, a biomüzli témája. Ahogy már korábban írtuk, nem vagyunk bio és nem is szeretnénk azzá válni. Sajnos, tapasztalataink alapján mifelénk a „bio“ és az „ökogazdálkodásból származó“ kifejezések elvesztették eredeti jelentésüket, azaz magasabb árért sokszor azt sem tudjuk, hogy a termék honnan van. Amennyiben bio termékről van szó, ezt mintegy tájékoztatásként közöljük a forgalmazóról, és ahol tudunk, hasonló ár esetén a biót részesítjük előnyben. Ez azért van így, mert a hosszas és gondos válogatási folyamat alatt észrevettük, hogy egyes bio minőségű alapanyagok hajlamosabbak a kártevőkkel vagy penészgombával való megfertőződésre. Gyakorlatilag a friss és egészséges nasizás szimbólumává szeretnénk válni.

                                                                            Friss és egészséges – ez a Mixit.

Ma egy picit hosszúra sikeredett, legközelebb majd valami könnyebb témáról írunk a kulisszák mögül

Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre FIÚK, HASZNÁLTOK CUKROT? SZÍNEZÉKET? BIOMÜZLIT IS TUDTOK?


Komment

0 Kosár Fel