Mesés Valentin-napi mixek. ❤ Új doboz, imádott finomságok.

Rosszul megy a mixelés? Valami nincs rendben? Próbálkozzon a Mixit beolvasásával az Edge böngészőben, mi ezt addig megjavítjuk. Elnézést!

EGÉSZSÉGES REGGELIVEL A GYERMEKKORI ELHÍZÁS ELLEN

EGÉSZSÉGES REGGELIVEL A GYERMEKKORI ELHÍZÁS ELLEN

A rendszertelenül jelentkező „Mixeljünk…” sorozatunkban ezúttal a gyermekkori elhízással kapcsolatban Dr. Miroslav Toms gyerekorvost és elismert szakembert kérdeztük meg. Hogyan értékeli az óvódás- és kisiskoláskori túlsúlyt? Milyen prevenciót ajánl a szülőknek és a legkisebb pácienseknek? És milyen alapanyagokat a Mixit müzlibe? Megtudhatod a következő sorokból :)

„A gyermekkori elhízás a fejlett régiókban szinte járványként jelentkezik, amely az egész társadalmat elkezdi megterhelni. Az elhízás elleni harc alfája és omegája az egészséges életstílus támogatása. A szakmában valamennyien egyetértenek a gyerekek étrendjében az egészséges reggeli szükségességével. Ennek ellenére a kutatások azt bizonyítják, hogy az idősebb cseh iskolások 50%.a az iskolába menet előtt egy falatot sem reggelizik. A müzli valami tejtermékkel az új nap kezdésének ideális módja. Tartalmazza ugyanis valamennyi, egy gyermek fejlődéséhez szükséges összetevőket, a gyorsan és lassan felszívódó szénhidrátok segítségével pedig biztosítja a közvetlen energiát az agysejtek tevékenységéhez, amelyek teljesítményére elsősorban a délelőtti órákban van szükség.

„A megfelelő reggeli egy jó lépés lehet egy jobb iskolai eredmény felé“

A gyermek obezitológiai rendelőmben, amikor elkezdünk beszélni a reggeliről, mint első témáról, az első „ellenvélemény“ a gyerekek rendszeres reggeliztetéséhez való visszaszoktatásánál az általános időhiány szokott lenni. Ebből a szempontból a tejes müzli a kedvenc, mert az elkészítése egy pár másodpercnél többet nem tart. Fő célom tehát, hogy a gyerekeket megtanítsam reggelizni, másodlagos célom, hogy ezt egészséges ételekkel tegyék.

                                                              Dr. Toms-szal tehát jól el lehet falatozgatni :)

Erre a célra tehát milyen gabonamixet kevertem össze? Szükség volt arra, hogy ne csak egészséges legyen, de finom és vonzó is. A gyerekek imádják a ropogós dolgokat, ezért adtam a mixhez egy jó adag mogyorófélét és olyan csokis kukoricapelyhet, amelyek törékenyek maradnak még ha az ember tejjel is önti le őket. A mogyorófélék tápértéke jelentős, a kissé édes kesudió és dió a gyerekek egyik kedvence. A pikáns gyümölcsös ízt három féle gyümölcs szolgálja, amelyeket úgy választottam ki, hogy ne legyen túl kemény harapni. A gyerekeknek fontos az is, hogy szép színes legyen, amit az élénksárga kukoricapehely, a világospiros godzsi bogyó, és a barna színű csokis kukoricapehely testesít meg. Szóval úgy alkottam meg ezt a mixet, hogy a gyerekek szeressék.

U.I. Gyermekorvosként meg kell említenem, hogy a mogyorófélék miatt a keverék nem alkalmas az 5 évesnél fiatalabb gyerekeknek és természetesen az ezen csonthéjas magokra allergiások számára sem.

Vissza az összes cikkhez

0 Komment ugrás a cikkre EGÉSZSÉGES REGGELIVEL A GYERMEKKORI ELHÍZÁS ELLEN


Komment

0 Kosár Fel